piątek, 8 maja 2015

Mus z jabłek z jarmużem i bazylią

Pamiętacie poprzednie koktajle z jarmużem - tu (owsiany) i tu (dla odważnych)? Bo mam kolejny :-). Nieco mniej kontrowersyjny niż ten z pietruszką i szybszy w przygotowaniu niż owsiany. Chyba mój ulubiony... Właściwie nie jest to koktajl, raczej mus, i równie dobrze sprawdza się na drugie śniadanie. Niektórym bardzo smakowało....

Mus z jabłek, jarmużu i bazylii (1 porcja)
  • 1 jabłko
  • garść jarmużu
  • 3-4 listki bazylii
  • woda mineralna
Jabłko obrać, pokroić i wrzucić razem z umytym jarmużem (bez łodyg) i bazylią do blendera. Dodać trochę wody, tyle, żeby udało się zmiksować. I już.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz