Pastę dziś na śniadanie przygotował mój kochany mąż. Przepis znalazł na stronie Moje Gotowanie - zamienił tylko koperek, którego nie lubię, na pietruszkę. Użyliśmy też francuskiego majonezu, który zawiera musztardę - do polskiego majonezu można więc dodać trochę musztardy, bo bardzo dobrze tu pasuje. Oczywiście syn nie chciał spróbować, dopóki nie powycinałam kółek z chleba do zdjęć. Wiadomo - kółka muszą dobrze smakować :-)
Pasta z wędzonej makreli
- 1 średnia makrela wędzona - obrana
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 1 duży ogórek kiszony
- 3 łyżki majonezu + 1/2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz