Chłodzenie gardła syna po wycięciu migdałków czas zacząć. Planuję zrobienie lodów z mango, ale nie miałam czasu zakupić awokado, więc postanowiłam w końcu zrobić mango lassi. Uwielbiam! Udało mi się dostać bardzo dojrzałe mango, więc nie wymagało w ogóle posłodzenia. Szczypta soli i kardamonu i... rozpłynęłam się. Syn nie syn, ale o nas też nie zapominam :-)
Przepis wg. Jamiego Oliviera.
Mango lassi (na 3-4 porcje)
- 1 duże mango (waga miąższu to ok. 250 g)
- ok. 250 g jogurtu typu greckiego
- ok. 200 ml mleka
- szczypta soli
- szczypta kardamonu
- ew. coś do posłodzenia
Wrzucić wszystko do blendera i miksować przez 2 minuty. Można dodatkowo wrzucić do blendera kostki lodu, będzie chłodniejsze. Po przygotowaniu można przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz