poniedziałek, 28 lipca 2014

Lody!

Jemy codziennie. Na serio. Ale nie byle jakie lody ze sklepu. Lody domowe! Na zmianę arbuzowe z miętą (zasługa The Polka Dot Project, bo tam wypatrzyłam ten jakże znakomity pomysł) oraz waniliowo-twarożkowe (znane zapewne wszystkim rodzicom dzieci w wieku danonkowym). Jemy więc bez specjalnych wyrzutów sumienia :-)

Lody arbuzowe
  • kawałek arbuza
  • kilka listków mięty
Zmiksować, włożyć do foremek i na kilka godzin do zamrażarki (jak się zrobi rano, na deser po obiedzie będą jak znalazł).

Lody waniliowe
  • serek homogenizowany (mam słabość do tych z krówką Rolmlecza, smakują prawie jak za czasów mojego dzieciństwa)
  • jagody
 Wymieszać, włożyć do foremek i na kilka godzin do zamrażarki.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz