sobota, 16 marca 2013

Potrawka z wędzonego łososia

Postanowiłam pójść za ciosem i przygotować kolejne z "rodzinnych" dań. Autorem tego jest moja Mama - a ja przejęłam je po niej i przygotowuję je zawsze wtedy, kiedy mam ochotę na coś szybkiego, prostego i bardzo smacznego.

Potrawka z wędzonego łososia
(na 2 osoby) 
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ok. 100 g łososia wędzonego na ciepło (mogą być brzuszki)
  • 100 g ryżu jaśminowego
  • sól, pieprz 
  • oliwa 
Marchewki i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce. Na patelni rozgrzać trochę oliwy, podsmażyć warzywa, dodać łososia rozdzielonego palcami na mniejsze kawałki. Posolić, popieprzyć do smaku. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem jaśminowym. Mniam :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz