Bardzo dobre grillowe połączenie. Pogoda wprawdzie dziś się nieco zbuntowała, ale weekend ma być jeszcze ładny, więc może przygotuję je jeszcze jeden raz w tym sezonie... Przepis już kilka lat temu znalazłam na Kwestii Smaku, o tu. Inaczej tylko przyprawiamy cukinię, no i ja zrezygnowałam z pieprzu w sosie z fety, bo nie przepadam.
Cukinia z grilla z fetą i miętą
- cukinia
- oliwa
- zioła prowansalskie
- czosnek
- sól i ew. pieprz
- sos:
- opakowanie fety
- 3-4 łyżeczki musztardy
- kilka łyżek oliwy
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- garść mięty
- ew. czerwony pieprz w ziarnach, roztarty
Cukinię zamarynować w oliwie, soli i czosnku. Fetę rozgnieść i wymieszać z musztardą, oliwą, sokiem z cytryny i drobno posiekaną miętą. Cukinię wrzucić na grilla, a po upieczeniu podawać z sosem z fety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz