Jak już pisałam wcześniej, kaszę jaglaną na śniadanie można przygotować na wiele sposobów. Jeszcze jeden jest jednak wart uwagi - kasza jaglana z owocami sezonowymi :-)
Kasza z owocami
- kasza (ok. 60 g na osobę)
- szczypta soli
- syrop klonowy
- masło
- owoce sezonowe
Kaszę zalać wrzątkiem (mniej więcej na palec nad poziom kaszy), odrobinę posolić, chwilę gotować na bardzo dużym ogniu, po czym zmniejszyć ogień na mały, przykryć pokrywką i gotować do miękkości. Kiedy będzie już ugotowana, dodać masło i syrop klonowy (na 3 osoby ok. łyżki masła i 1-2 łyżki syropu klonowego). Podawać z owocami.
Droga A., może to Cię przekona? :-)
już prawie robię! ;-)
OdpowiedzUsuńKoniecznie! Ja mogłabym jeść codziennie :-)
Usuń