Przepis na napój lawendowo-miętowy znalazłam kiedyś na jednym z blogów kulinarnych, ale niestety nie pamiętam już na którym. Z góry więc przepraszam autorkę za brak linka do źródła...
Lawendowo-miętowa herbatka jest idealna na tak gorące dni - gasi pragnienie, jest odświeżająca, a przy okazji wywoła zdziwienie u Waszych gości. Jak to, lawenda? ;-)
Można podawać ją na ciepło, chociaż w taki upał polecam wersję na zimno - z lodówki, z kilkoma kostkami lodu. Pamiętajcie tylko, żeby odpowiednio wcześnie ją schłodzić!
Napój lawendowo-miętowy
- garść suszonej (lub świeżej) mięty
- nieco kwiatów lawendy (nie za dużo - wystarczą ze dwie łyżki na spory dzbanek)
- cukier do smaku (najlepiej oczywiście brązowy)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz