Spis przepisów
(Przenieś do…)
Przekąski
Sałatki
Zupy
Dania główne
Dodatki
Desery
Śniadania
Przetwory
Napoje
Świąteczne
▼
piątek, 25 sierpnia 2017
Żeberka jagnięce i chutney morelowo-brzoskwiniowy
›
Z Włoch przywiozłam sobie parę gazetek kulinarnych - to podwójna korzyść, bo i język od strony kulinarnej trochę podszkolę, i zdobędę troch...
sobota, 29 lipca 2017
Vitello tonnato czyli cielęcina w sosie z tuńczyka
›
Pamiętam stare czasy, kiedy to pan, nazwijmy go Malinowski, przynosił do mojej Babci cielęcinę ze wsi dla całej rodziny. Rarytasik, jak maw...
1 komentarz:
wtorek, 4 lipca 2017
Ciasto ze spodem z orzechów i bakalii, czekoladą, bitą śmietaną kokosową i owocami
›
Przepis wyjątkowo wypróbowany - raz z koleżanką (nie chcę nawet wspominać co dodałyśmy do kokosowego mleka), potem kolejny raz, co to śmiet...
piątek, 9 czerwca 2017
Zielone lody miętowe z matcha
›
Od dawna chciałam zrobić lody z matcha - czyli zieloną herbatą w proszku o wielu prozdrowotnych właściwościach. Klasycznie, żeby się nie na...
2 komentarze:
czwartek, 8 czerwca 2017
Spaghetti ze szparagami, łososiem wędzonym i kozim serem
›
Są pewne połączenia, które zawsze się sprawdzają. Wśród nich pary: szparagi-łosoś wędzony oraz łosoś wędzony-kozi ser. Dorabiam oczywiście ...
2 komentarze:
poniedziałek, 5 czerwca 2017
Koktajl czekoladowo-orzechowy z tahini
›
Muszę się pochwalić, bo jestem dziś z siebie wyjątkowo dumna. Otóż, zrobiłam sobie doroczne badania krwi i... cukier, który do tej pory mia...
piątek, 2 czerwca 2017
Krab w court bouillon
›
Court bouillon używa się do gotowania ryb i owoców morza - jest to, krótko mówiąc bulion aromatyzowany warzywami i ziołami, które podkreśla...
2 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer